Undervandsrugby basisudstyr - hvad skal der til?

Basisudstyr til undervandsrugby!

 

Til undervandsrugby kræves der ikke særligt meget udstyr for at man kan komme igang.

Det mest basale udstyr er følgende.

 

Finner: Gerne et par relativt bløde og manøvredygtige finner. Når man bliver bedre kan man gå efter stiverer finner, som f.eks. specialfinner med glasfiber eller kulfiber blade.

 

Finnekryds: Man kan hælpe fikseringen af finnerne med et sæt finnekryds, som monteres under, over og bag foden.

 

Maske: En god lille maske med to glas, så man kan monterer remsystem, og for at næsen er fri inde i masken, og derved mindre udsat for slag og tilskadekomst ved udheldige bevægelser, hvor masken kommer i vejen. Masken bør have en fast ramme, hvor remmen ikke er monteret i selve silikonen, da denne let beskadiges.

 

Snorkel: Snorklen bør være blød og med et rør med stort inner volume, så vejrtrækningen kan ske mere let og uhindret. Mundstykket skal være fri for hårde dele som kan beskadige tænderne og gerne med store bidestykker, som kan beskytte tænderne som en slags tandbeskytter.

 

Remsystem: Da masken sjældent sidder særligt godt og stabilt på hoved med en medfølgende silikone rem, kan man med stor fordel opgraderer med et remsystem.

 

Hætte: For at markerer hvilket hold man spiller på, har det ene hold hvide hætter og det andet hold mørkeblå hætter. Hætterne er monteret ørebekyttere, så vandtrykket mod øret formindskes ved evt. uhensigstmæssige slag mod øret.

 

Badetøj: Ligesom hætter har man badetøj der matcher holdes farve (oftest hvid eller mørkeblå). Så man kan se forskel på holdene.

 

Overdel: Det er tilladt at have en stramsiddende trøje på i samme farve som badetøj og hætte, for at gøre ens holdfarve endnu tydligere, så man kan finde sine medspillere.

 

Håndledsbånd: Man skal have håndledsbånd på i samme farve som resten af det hold man spiller for. Som er Hvid eller Sort/mørkeblå.

 

Skridtbeskytter: Nogle bruges også skridtbeskytter for at imødekomme evt. vildfarende finner, knæ og lign.

 

Tandbeskytter: Man kan ud over et godt mundstykke til sin snorkel også bruge en tandbeskytter for at beskytte tænderne masimalt. Det er dog yderst sjældent at den slags skader sker.